Innan du flyttar bör du…

Se på din ekonomi

Det är ekonomin som framförallt avgör var du har möjlighet att flytta. Räkna ihop hur stor månadskostnad du har idag med hyra, el, bredband, garage och värme och jämför vad det skulle kosta med andra boendealternativ. Att bara jämföra hyran kan lätt bli missvisande då olika saker kan ingå.

Kontakta även flera banker och be om lånelöfte i det fall du tänkt köpa den nya bostaden och använda en flyttfirma Göteborg. Då vet du hur mycket som du maximalt kan bjuda i budgivningen. Räkna även i förväg hur stor månadskostnaden skulle bli med olika stora lån och räntor. Det är något som banken gärna hjälper till med.

Säga upp kontrakt och avtal i tid

Allt för många får betala dubbla månadsavgifter eller hyra för garageplatser på grund av att man glömt att säga upp kontraktet i tid. Så fort du vet att flytt kommer att ske bör du säga upp lägenheten samt avtal för bland annat el, bredband, värme, garage och annat som är kopplat till din adress.

De flesta avtal kan sägas upp i god tid. Även om du ska flytta om ett par månader kan uppsägning ske av de flesta avtal lång tid i förväg. Ange bara vilket datum som avtalet ska sluta gälla.