5 råd när du ska sökmotoroptimera

Inom sökmotoroptimering få finns en hel del viktiga regler att följa för att det ska bli så bra som möjligt för dig. Att rankas högt bland sökresultaten kan vara det som ger dig mest kunder av allt det jobb du gör inom marknadsföring. Här ska vi gå igenom en del tips som du får ta till dig i ditt jobb med din sökmotoroptimering.

Din text är viktig
Att använda ett riktigt bra textinnehåll på din hemsida blir mer och mer viktigt inom sökmotoroptimering då det är det som sökmotorerna läser av och går på för att avgöra om din sida är värdig att rankas högt eller inte. Att använda ett bra språk som är beskrivande och kanske inte allt för enkelt är av vikt väl så som att texten ska vara unik.

Din metabeskrivning
160 tecken brukar man rekommendera att du använder dig av i din sökmotoroptimering när det kommer till metadescription. Det är den lilla text som lockar sökaren att klicka sig in på din sida. Du vill bara ha 160 tecken för att annars kommer hela inte med. Tänk på att skriva en lockande text här så att du får ett gott kundflöde. Man brukar säga att första intryck är allt och här har du den inom sökmotoroptimering.

Länkprofilen ska vara naturlig
När du skaffar en länkprofil i sökmotoroptimering så innebär det att du har de länkar där som länkar i sin tur till din sida. Den här länkprofilen ska vara i varierande mått då sökmotorerna bli misstänksamma om det är så att flertalet av dina länkar är från samma källor. Du vill bli länkad från så många olika sidor och personer som möjligt för att din länkprofil ska bli högt rankad i din sökmotoroptimering.

Skriv naturligt
Visst att du nu jobbar med sökmotoroptimering men bli inte blind för hur du utformar din text för de besökare som kommer till din sida. Det ska vara behagligt att läsa dina texter och det ska inte kännas som om en robot har skrivit dom i syfte att få så bra sökmotoroptimering som möjligt. Många känner till vad sökmotoroptimering är och du kommer falla i popularitet som ser att din sida är utformad endast för bra sökmotoroptimering och inte för besökaren.

Gör inte!
Det finns vissa effekter man kan göra på hemsidor som vissa tror är fräcka men det kommer bara irritera besökaren och det stjäl bara onödig tid i din sökmotoroptimering. Dessa saker är till exempel:

  • Bakgrunds musik
  • Flash-intron
  • Bakgrunder som rör sig
  • Flash i menyn

Nu vet du lite om hur du ska lyckas bättre med din sökmotoroptimering, lycka till!