Fler tips för din sökmotoroptimering

Här kommer du få en hel del tips för dig som håller på att förbättra din sökmotoroptimering för din site. Det kan göra så att du får massor av mer publicitet och flöde till din site som sen kommer generera ännu mer pengar i ditt arbete. Innan du kanske tar hjälp med din sökmotoroptimering så kan du i alla fall prova dessa tips!

Att välja sina nyckelord
När man jobbar med sökmotoroptimering så är det viktigt att tänka på vilka nyckelord man har för sin site. Om man är snickare och jobbar i Malmö så vill man ju ha det så tydligt som möjligt på sin sida. För att algoritmerna ska kunna bedöma din sida och vad den handlar om så är ett tips att sätta detta längst åt vänster på din sida för då blir det lättare för dom. Ha till exempel texten ”Din snickare i malmö” och sedan har du ditt företagsnamn efter det.

Ha dina nyckelord i rubrikerna
För en effektiv sökmotoroptimering som är bra så vill man alltid ha de sökord som är relevant för din sida i rubrikerna. Så om du har en frisörsalong och vill att folk ska hitta sin sida så har du med ordet frisörsalong i dina rubriker på din sida. Det är också toppen att få med i vilken stad du befinner dig. Det är inte bara i rubrikerna ”Frisörsalong Mölndal” ska vara med i din sökmotoroptimering utan även i all annan text på din site, helst flera gånger utan att det ser skumt ut i texten.

Jobba med dina länkord
I din sökmotoroptimering så kommer du även att jobba med dina länkar på din hemsida. Dessa länkar ska inte ha texten ”klicka här”. Du vill att dina länkar efter din sökmotoroptimering ska ha ordet som länken länkar till, alltså vad den sidan som folk kommer in på handlar om. Till exempel ”En duktig fotograf” ska länken heta om den sidan man kommer in på är om en duktig fotograf. Då anser sökmotorerna att din länk är relevant och kommer prioritera detta.

Meta descriptions och dina meta keywords
Det är bara vissa få sökmotorer som använder meta keywords men när du håller på med sökmotoroptimering så kan man göra allt som gå och att göra det ordentligt. I din sidas rubriker och andra texter så ska du ha med dina meta descriptions och keywords, alltså ord som beskriver vad just den sidan du jobbar på för tillfället handlar om. Försök vara så unik du kan och ha beskrivningarna av kvalité. Du kan inte ha samma descriptions och keywords på alla sidor för då ser algoritmerna igenom detta, anpassa det för varje sida i din sökmotoroptimering.