Flyttips för att underlätta flytten 

Många kopplar ihop att flytta med en skräckblandad förtjusning. Å ena sidan kan en flytt vara otroligt rolig eftersom det är en möjlighet till nystart och kanske en bättre eller större bostad. Det är också en chans att rensa ut en massa prylar som bara ligger och skräpar där hemma och befriar dig från sådant som bara är i vägen. Å andra sidan innebär en flytt mycket arbete som tar både tid och energi. Det finns dock en hel del saker du kan göra som kan göra flytten lite enklare och smidigare. 

 

Packa smart och effektivt 

En stor bidragande faktor till hur smidigt en flytt fortlöper är hur packningen utförs med flyttfirma stockholm. Packningen har nämligen stor inverkan på hur effektiv en flytt är eftersom det kan påverka arbetsbördan under flyttdagen. Därmed är det oerhört viktigt att du packar på ett smart sätt och utnyttjar flyttkartongernas fulla kapacitet. För att göra detta behöver du först och främst införskaffa flyttkartonger av hög kvalité. Sedan är det bäst att lägga tunga föremål i botten av kartongen och lättare föremål uppepå. Även om det kan vara frestande, är det ingen bra idé att fylla en hel flyttkartong med böcker. Packa inte dina flyttkartonger för tungt då de kan gå sönder vid för hög belastning eller bli för tunga för att orka lyfta. 

 

Skydda allt som är ömtåligt 

Att skydda ömtåliga grejer vid flytten är en självklarhet för de allra flesta. Trots det händer det ofta att något glas går sönder eller spegel går i kras. Använd silkespapper eller tidningspapper för att slå in dina ömtåliga saker för att minimera risken att de går sönder. Olika tyger så som lakan och handdukar kan även fungera dämpande och ge ett extra skydd runt ömtåliga föremål. Se även till att packa relativt tätt så saker inte kan rulla runt och gå sönder under transporten. Glas transporteras bäst liggandes efter de lindats in i papper eller dylikt. Ta god tid på dig när du packar dina ömtåliga saker för att säkerställa att de är skyddade korrekt. 

 

Samla kablar 

Gällande apparater som har fasta kablar bör dessa buntas ihop och tejpas fast för att inte skadas eller lossna under flytten. Lösa kablar bör även buntas ihop och gärna sorteras efter användningsområde/rum för att underlätta uppackningen. Kablar finns det alltid fler av än vid första anblick, så det kan vara en bra idé att märka upp dessa för att komma ihåg vad de används till. 

 

Förbered ett start-kit 

För att underlätta när du flyttat in i din nya bostad kan det vara smidigt att ha ett start-kit. Genom att packa en kartong med det absolut nödvändigaste efter genomförd flytt har du allt på plats och slipper gräva i en massa lådor efter en lång dag. Exempel på grejer som kan behövas är toalettartiklar, handdukar, bestick, tallrikar, glas och laddare.