Hur mycket kostar flytthjälp?

Vi alla vet nog vid det här stadiet om de fördelar som kommer med att anlita en flyttfirma när det är dags att flytta. Flyttföretag är kända för att vara otroligt kostnadseffektiva om du jämför deras priser med andra flyttalternativ. Men det finns dock olika faktorer som gör att priserna kan skilja sig mycket mellan konkurrenter. Dessa faktorer brukar vanligtvis inkludera vart du ska flytta, hur mycket du flyttar men även andra faktorer kan påverka priset.

I den här artikeln ger vi dig grundläggande information om priserna inom flyttbranschen för olika tjänsteutbud hos flyttfirma och ger dig konkreta tips som du bör ta hänsyn till när det gäller ditt avtal med flyttfirman.

 

Faktorer som påverkar priset på flytthjälpen

Det finns en hel del faktorer som har en inverkan på priset på flyttjänsten. Detta inkluderar timpris eller fast pris, storleken på flyttbilen och tilläggstjänsterna. I den här sektionen går vi djupare in i vardera faktor.

1. Flytthjälp – timpris eller fast pris?

När du anlitar en flyttfirma i göteborg kommer du snabbt upptäckta att prissättningen skiljer sig mellan konkurrenter. Som regel finns det tre typer av priser. Det första är ett fast pris som gäller oavsett tidslängden för flytten. Medan det andra alternativet är ett löpande timpris. Det sista alternativet brukar vara en blandning mellan fast pris och ett löpande timpris, där det fasta priset gäller i ett visst antal timmar.

Timpriset för en flyttfirma brukar ligga någonstans mellan 350 – 570 kronor i timmen i Sverige. Men var uppmärksam på att priset varierar mellan flyttfirmor. Avslutningsvis bör du alltid försäkra dig om att moms ingår i prisförslaget som flyttfirman ger dig!

 

2. Storleken på flyttbilen påverkar priset

En annan faktor som är avgörande för priset är flyttbilen. Desto mer flyttkartonger, möbler och annat du har, desto större flyttbil behöver du. Som regel är de större flyttbilarna dyrare.

Av detta skälet bör du tänka strategiskt och försöka gå igenom dina saker och slänga eventuella oanvända föremål innan flyttningen. Därtill kan du kapa kostnaderna genom att flytta lätta objekt och flyttkartonger själv i din bil till den nya adressen – och lämna de tyngre objekten åt flyttfirman!

 

3. Vissa flyttfirmor erbjuder olika tilläggstjänster

När du anlitar en flyttfirma kommer du snabbt upptäcka att det finns en rad av olika tilläggstjänster inom flytthjälp. Förutom att få hjälp med att bära och transportera dina saker till den nya adressen, kan även en flyttfirma hjälpa dig med att packa dina saker.

Givetvis kommer detta öka prislappen, men det är ett tidseffektivt val och försäkrar att alla dina ömtåliga föremål blir packade med ordentligt av förpackningsmaterial så att de är säkra vid flyttningen.

 

Sammanfattning

I den här artikeln har vi gått igenom tre olika faktorer som påverkar priset på din flytthjälp. De faktorerna som vi valde att nämna i den här artikeln var pris upplägget från flyttfirman. Vilket brukar vara antingen fast pris, timpris, en blandning av tim- och fast pris. Därtill påverkar storleken på flyttbilen priset och de olika tilläggstjänsterna som många flyttfirmor erbjuder.