Att tänka på när du anlitar en fyttfirma 

Om du närmar dig en flytt har du två alternativ, antingen att anlita en flyttfirma eller att utföra flytten själv med hjälp av familj eller vänner. Båda alternativen kan fungera bra. Vilket alternativ som är bäst för dig beror delvis på hur stort bohag du har och hur din ekonomi ser ut. Att anlita en flyttfirma har många fördelar, men det är många saker att tänka på och beakta i processen. 

 

Jämför flyttfirmor 

För att hitta bästa möjliga flyttfirma stockholm utifrån dina förutsättningar bör du jämföra olika firmor med varandra. På så sätt kan du begära in offerter från ett gäng firmor och jämföra priserna och vad som ingår i priset med varandra. Titta på följande under jämförelsen: 

 

Säkerställ att flyttfirman har tillstånd 

Ta redan på flyttfirmans organisationsnummer för att säkerställa att företaget betalar skatt. Gå sedan in på Transportstyrelsen och se om flyttfirman erhåller ett yrkestrafiktillstånd. Eftersom detta tillstånd är ett krav för att få verka i branschen är det ett krav som måste uppfyllas av flyttfirman du bestämmer dig för att anlita. 

 

Anlita en flyttfirma som erbjuder försäkring 

Genom att anlita en flyttfirma som erbjuder försäkring är ditt bohag skyddat om något händer under flytten. Uteslut därför flyttfirmor som inte erbjuder någon försäkring. 

 

Anlita en flyttfirma som är med i en branschorganisation 

Som en extra trygghet kan du välja en flyttfirma som är medlem i en branschorganisation. Det är ett gott tecken på att de är en seriös firma i branschen som håller en viss kvalité. 

 

Se över vilka tjänster som ingår 

Beroende på vilka tjänster du efterfrågar kan du se över vilka tjänster som ingår hos vardera flyttfirma. Om du exempelvis vill ha hjälp med packning, flyttstädning eller övriga delar runt omkring transporten bör du säkerställa att dessa tjänster erbjuds. 

 

Se över priset 

Utifrån dina insamlade offerter kan du jämföra priserna mellan olika flyttfirmor. Om någon flyttfirma har betydligt mycket billigare priser än de övriga bör du se upp. Detta kan vara ett varningstecken att något inte står rätt till. 

 

Priset varierar 

Beroende på hur långt du ska flytta, hur stort bohag du har och hur många flyttarbetare som behövs för flytten, kan priset för en flyttfirma variera. Därför är det svårt att säga ett standardpris för att anlita en flyttfirma. Därmed är det viktigt att du tar god tid på dig och jämför olika flyttfirmor med varandra. Kom ihåg att du som anlitar en flyttfirma har rätt att utnyttja rotavdraget. Detta resulterar i ett avdrag på 50 % av arbetskostnaden och kan utnyttjas upp till 25 000 kronor under ett år. 

 

Kom ihåg att skriva ett tydligt avtal 

För att undvika missförstånd och problematik är det viktigt att du skriver ett tydligt avtal med flyttfirman du anlitar. Där ska allt som ingår i arbetet tydligt framgå. Det kan även fungera att sluta ett muntligt avtal. Kom dock ihåg att ett skriftligt avtal är betydligt mycket enklare att återkomma till om du behöver bevisa vad ni bestämt eller vad som avtalats om.