Anlita rätt flyttfirma för dig 

Att flytta är ofta en omtumlande och spännande situation i livet. Du kan välja att göra det mesta själv eller ta hjälp av en flyttfirma. Du sparar förstås mycket tid och slit om du väljer det senare alternativet. För många blir det en fråga om kostnader. Men med tanke på att du normalt kan använda ROT-avdraget behöver det inte bli så dyrt med http://flyttstädningsfirmaimalmö.se/. Du kan även jämföra flyttfirmor innan du bestämmer dig för vilken du ska ta. 

Be om olika offerter 

Om du bor i en större stad kommer du med största sannolikhet ha flera olika flyttfirmor att välja bland. För att veta vilken som ger dig bäst pris är det smartast att använda en jämförelsetjänst. Här kan du snabbt fylla i lite information om din flytt och hur mycket packning du har. Inom ett par dagar kommer du få flera offerter. Då kan du jämföra de olika alternativen i lugn och ro och se vilken flyttfirma som är rätt val för dig. Vi rekommenderar att du är ute i god tid så du slipper stressa fram ett beslut. Då kan du också vara säker på att det finns lediga bilar för just den dag du vill flytta. 

Vad ska ingå i flytten? 

Det är inte alltid helt klart vad som ingår i en flytt. Det är något som du måste tänka över innan du gör ditt val. Är du bara i behov av själva transporten eller vill du också att de ska hjälpa till med andra delar? Vissa flyttfirmor kan även stå för flyttlådor samt sköta allt med packningen. Det gäller både på ditt gamla och nya boende. Det beror helt på vad du är för typ av människa och vad du har för behov. Om du till exempel har ont i ryggen och svårt att bära kan det vara skönt att få lite hjälp med detta. 

Saker som inte faller under vanlig packning 

Om du har väldigt tunga och ömtåliga föremål är det väldigt viktigt att du talar om det för flyttfirman. Ett piano är ett vanligt exempel på detta. Det måste fraktas på ett speciellt sätt för att det inte ska gå sönder. Se över i god tid vilka saker som ska med till det nya huset. Då blir det också lättare att ge rätt info till flyttfirman. Det är viktigt att de får rätt information så de kommer med en tillräckligt stor lastbil.